Inte vatten värd

Hur viktigt är det att passa in och hänga med rätt personer? Ibland känns det som att just det, är det viktigaste som finns.

Edith går i åttan och kommer tillbaka från en klassresa på Gotland med fruktansvärt dåligt samvete. Hon har avslöjat klasskompisen Siggas superhemliga hemlighet för att själv bli bekräftad och omtyckt. Sigga är nu försvunnen. Hon kom inte med på båten tillbaka. Men det vet bara Edith och de tre populäraste tjejerna i klassen (som Edith gör allt för att bli accepterad av).

Och ingen vet egentligen vad som har hänt. Edith skapar worst case scenarios i sitt huvud och plågas av sitt dåliga samvete och Lidbo låter läsaren följa hennes innersta tankar och ångest på ett sätt som är helt enkelt brilliant! Edith vet precis vad hon borde göra men ibland är det så svårt att säga nej, säga emot och att gå sin egen väg.

Jag gillar den här boken mycket. Den visar så tydligt hur svårt det kan vara att känna sig utanför och hur mycket det kan påverka vilka val man gör. Jag gillar verkligen Ulrika Lidbo och speciellt en av hennes tidigare böcker Decembergatans hungriga andar!
 

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Karin Tegréus den 15 oktober 2012