I huvudet på Colin Fischer

Vad vore livet utan Colin Fischer? Fett tråkigt!

Ett skott brinner av. Platsen är en gymnasieskola i USA. Som tur är omkommer ingen. Men skolans personal är uppriven. Elever och föräldrar likaså. En syndabock måste utses. Drevet går. Mycket pekar i riktning mot Wayne, en av skolans slynglar.
  Mitt i allt detta befinner sig Colin Fischer. Han råkar vara den som befinner sig i skolans cafeteria vid tillfället. Han vet lika lite som alla andra om syftet bakom skottet. Men han är den som lägger ihop fragment av iakttagelser, så att han till sist förstår att det inte kan vara trätobrodern Wayne från småbarnsåren som är den skyldige. Men hur bevisa faktum? De flesta tycker att Colin är knäpp. I själva verket är han intelligentare än de flesta. Det är bara det att han lider av Aspergers syndrom. Han har svårt att läsa av känslouttryck. Fakta kan han däremot hantera, som ingen annan.
  Det är i sin anteckningsbok han skriver ner sina iakttagelser. Ju mer han noterar om de misstänka, desto hotfullare har de också anledning att bli gentemot Colin. Det är lite deckarstämning över denna bok, och inte för inte har Colin en affisch av Sherlock Holmes på väggen i sitt rum.
  Stryk får han för sin uppoffrande altruistiska nit att överbevisa skolledningen. Men han blir konstigt nog en grym basketspelare på kuppen. Och kanske får han också en vän, så nära en kille med Asperger kan ha en vän inpå sig. Helt klart är att en flicka ser och bryr sig om honom. Detta är en bok fylld av värme, kärlek, omtanke och humor!

Målgrupp:

Tipsat av: Staffan Engstrand den 15 maj 2014