Hur du blir pirat av Hicke Hiskelig Halvulk III

Möt vikingar och drakar på ett sätt som du väl aldrig tidigare mött dem.

Visst får du läsa om stora starka vikingar som älskar att visa sina muskler och att vara oförskämda och rumliga. Men huvudpersonen är Hicke, son till huliganstammens hövding, och tänkt efterträdare till Tryggvold den väldige. Och där har du genast ett litet problem. Han är varken stor, stark eller modig.
Alvin den Fattige-men-Ärlige-Bonden dyker upp i Fulskägg den Fasansfulles likkista och vill att Huliganstammen ska hämta en skatt på de fruktade Skallöarna. De flesta tycker det är en lysande idé, alla utom Hicke och Gamle Rynke, men dem lyssnar ingen på. Alla elever i skolan får följa med för att öva på sina färdigheter i svärdfäktning och urskillningslöst våld. Ön vaktas av de fruktade Grottvajler-drakarna och det sägs att de inte släpper någon levande från ön. Hicke och bästisen Fiskfot hamnar snart i ett äventyr som är nära att kosta dem livet. Och det är inte bara drakarna som är ett problem.
Den här roliga och helvilda boken kan passa som högläsning och introduktion till mer realistisk forskning om vikingar och hur de egentligen levde. Det här är andra delen och den kan läsas fristående. Vill du börja från början läser du Hur du tränar din drake först .

Kristin på Sundbybergs stadsbibliotek

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Solna redaktör den 5 maj 2011