Hugo – elak, blodtörstig och jättefarlig?

Krokodilen Hugo hamnar i en stuga långt upp i norr. Där sprider han skräck bland de andra djuren. De har aldrig sett något så skräckinjagande. Är det en drake eller dinosaurie?

Gissningarna är många. Hugo förstår ingenting. Han som har varit en hyllad cirkusartist är plötsligt ensam. Nu längtar han efter nya vänner. Men hur blir man vän med någon som springer sin väg så fort du närmar dig? Han bjuder in till kafferep och ser fram emot att få bjuda på sina goda kakor och tårtor, men ingen kommer.
Vad är det som styr hur vi bemöter varandra? Vi är ofta väldigt snabba på att placera varandra i olika fack med vissa givna egenskaper. Den här boken visar att allt inte är vad det verkar vara från början. Ge dig tid att lyssna och lära känna den du möter. Alla är inte elaka och farliga för att de är stora.
Bilderna är många och fyller ut det texten berättar på ett humoristiskt sätt. Boken kan läsas som en härlig liten nervkittlare. Barn från 4-5 år uppfattar de dubbla anspelningarna. Hur uppstår ett rykte? Vilka sinnen liter vi helst på? Den kan också vara utgångspunkt i diskussioner om hur vi är mot varandra, både om vänskap och om skräck för det som är okänt.

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Kristin, Bibliotek Sundbyberg den 9 oktober 2013