Hotell skuggsidan

En sjöjungfru på land!

När sjöjungfrun Marlow ska ta in på hotell Skuggsidan, måste hon skriva sin namnteckning i hotellets liggare. Namnteckningen förutsätter ett nålstick i ett finger, eftersom namnteckningen ska skrivas med hennes eget blod. Vad som skiljer Marlows blod från andras är att det är grönt. Hon är nämligen sjöjungfru. Den första sjöjungfrun i hotellets historia. Ett mycket märkvärdigt ögonblick.
  Marlow kan röra sig mellan världarna. Hon har lämnat sin undervattensvärld ”Neptunia” och stigit upp bland människornas (Walkers) rike. Anledningarna är flera. Främst ska hon söka ett botemedel åt sin sjuke bror. Kan hon samtidigt passa på att rädda världshaven från nedsmutsning (människornas fördärv) och den dödliga sjukdom nedsmutsningen sprider, vore det självfallet ännu bättre.
  Hotell Skuggsidan visar sig vara en mycket spännande plats att befinna sig på. Här möter hon såväl vänner som fiender. Det finns ett viktigt livselixir, som hon skulle behöva receptet på. Men fler är ute efter det hemliga dokumentet, så det blir en spännande kamp om vem som ska hitta det först.
  Anton Bergman (namnet lär vara en pseudonym) skriver här en bok om miljöförstöring, vilket kan låta trist, men inramningen är desto mer fantasieggande. Detta är en fantasy, med inslag av thriller och magi. Ibland spretar innehållet, och känns ytligt, men anslaget är ändå i grunden gott. Sjöjungfrun Marlow har absolut kommit för att stanna!

Målgrupp:

Tipsat av: Staffan Engstrand den 5 februari 2015