Hon och han

Om farorna som lurar på nätet!

Hur farligt på en skala kan det vara på Facebook? Ja, det kan man fråga sig. Katarina von Bredow låter i varje fall Alicia, som fortfarande bara går i femman, göra sina erfarenheter, när hon inleder en relation med en supergullig kille som ser ut som en av grabbarna i One Direction.
  Och visst, det kan ju nästan bara gå på ett vis. Illa! Katarina von Bredow fläskar på med en riktig reality-såpa. Alicia som bara vill känna sig som en av innegänget kring Ida. Säga och göra de rätta sakerna. Vilket inte är så lätt om man är något år yngre, och inte riktigt rör sig hemtamt bland de populäraste i gänget.
  Plötsligt ligger i varje fall en vänförfrågan där i inboxen. Hur ska hon göra? Han ser ju supersnygg ut. Men vem är han egentligen? En trevande konversation inleds. Sakta med säkert fattar de förtroende för varandra. Så pass att Alicia går ut med relationen offentligt. Trots att hon inte ens träffat killen ifråga. Hela boken vilar i hög utsträckning på spänningen i vägen fram till det verkliga mötet. Och därefter. Jag avslöjar inte mer än så!
  Riktigt spännande, hela tiden. Fina personporträtt, av Alicias mamma, av lärarinnan på skolan, som anar mer än hon förstår. Av Andreas. Liksom av pappan, som kanske blir någon att räkna med i Alicias liv, efter många och avlägsna år i USA.

Målgrupp:

Tipsat av: Staffan Engstrand den 1 augusti 2014