Hitta Violet Park

Lucas tar hand om en kvarglömd urna med askan efter en gammal dam. Han drivs av nyfikenhet och vilja att hjälpa henne tillrätta. Men snart visar det sig att det är damen i urnan som leder honom...

För fem år sedan försvann Lucas pappa ur familjens liv. Och förblir spårlöst försvunnen.
Lucas, hans syster och mamma sörjer på helt olika sätt. Lucas är mest arg på sin mamma. Ännu mer arg, men inte så mycket klokare, blir han när han läser hennes dagbok.

Så en natt kliver han in på kontoret hos en taxifirma och ser en urna i hyllan på väggen. Urnan blev kvarglömd i en taxi för flera år sedan och innehåller askan efter en dam vid namn Violet Park.

Lucas har svårt att glömma urnan - det är som att den gamla damen talar till honom. Med hjälp av sin farmor får han hem urnan och bestämmer sig för att ta reda på vem hon är, denna Violet.
Och hon kommer på ett märkligt vis att bli mycket betydelsefull för sin unge beskyddare. Länge tror Lucas att han ska hjälpa Violet rätt för att komma till sista vilan. Men snart inser han att det är Violet Park som visar honom vägen mot en förklaring till familjens gåta.

Hitta Violet Park är en lite annorlunda och mycket bra bok om att ha en försvunnen eller frånvarande förälder; om sorgen, ilskan och svårigheten med att skapa en egen helgjuten identitet.
In i det sista är berättelsen också något av ett deckarpussel.

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Solna Administratör den 25 maj 2011