Himlen börjar här

När Lennie (smeknamn för Lennon) och hennes storasyster Bailey var små lämnade deras mamma dem. Vart hon tagit vägen är det ingen som vet.

Systrarna har växt upp hos sin mormor som har kanske världens vackraste trädgård och målar tavlor som uteslutande föreställer gröna kvinnor. För det mesta bor även morbror Big hos mormor, han är stadens Casanova med en förkärlek för frierier.

Lennie och Bailey lever nästan i symbios men medan Bailey drar fram som en virvelvind är Lennie eftertänksam och försiktig.  En dag faller Bailey ihop och dör och utan henne vet Lennie inte vem hon är. Allt omkring henne rasar och hon stänger ute bästisen Sarah. Av någon anledning (kanske på grund av hans strålande leende) lyckas en ny kille i staden, Joe, nå fram till henne. Samtidigt trasslar Lennie till det för sig själv genom att dras in i en destruktiv relation med Baileys pojkvän.

Jag blev helt tagen av den här boken. Delvis för att jag precis som Lennie har en älskad syster som jag inte kan tänka mig att leva utan men också för att Jandy Nelson skriver så himla bra! 

Mie på Sundbybergs stadsbibliotek

Målgrupp:

Tipsat av: Solna administratör den 14 mars 2011