Hemligheternas bok

Tim är flera hundra år gammal men ser ändå ut som en tolvåring. Det kommer han göra så länge han jobbar med att vakta portalerna mellan olika världar. När Tims kartbok försvinner är han tvungen att ge sig iväg för att leta efter den och han hamnar i vår värld, i Stockhom.

Esthers morfar försvinner helt spårlöst men Esther tror inte på att han är död. När hon träffar Tim förstår hon hur allt hänger ihop. Det finns flera tusen olika världar och för att färdas mellan dem går man genom särskilda portaler. Tillsammans med Esthers nyfunna vänner Klara, Sophie och Hamid ger de sig av på en spännande jakt för att hitta den hemliga kartboken och ställa allt tillrätta igen.

Boken är lättläst och spännande och riktigt bra tycker jag. Om man läst mycket fantasy tidigare känner man nog igen många delar från andra fantasyböcker; magiska böcker, djur som talar, portaler till andra världar, men det gör inte så mycket. Vad som är viktigast är ju ändå är vänskapen som växer fram mellan huvudpersonerna. Roligt också med så många tjejer som är huvudpersoner, det är inte så vanligt i fantasyböcker.


 

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Karin Walterson den 17 december 2010