Gregor från ovanjord

Att passa en tvååring i en tvättstuga är inte riskfritt!

Att passa en tvååring i en tvättstuga är inte riskfritt! Gallret till en ventilationstrumma är öppet och plötsligt ramlar Gregors lillasyster genom hålet. När Gregor försöker rädda henne, faller han också. Båda syskonen faller djupt ner genom ett schakt som leder ner i Underjord. Det är en grottvärld befolkad av bleka människor med lila ögon, jätteråttor, intelligenta gyllene fladdermöss och andra märkliga varelser.
Människorna i Underjord tror att Gregor är Krigaren som, enligt en gammal profetia, ska komma och leda dem i kampen mot de onda råttorna. Men Gregor är ju bara en elvaårig pojke, vars pappa varit försvunnen i över två år. Är han verkligen Krigaren? Och hur överlever man livsfarliga äventyr och blodiga strider medan man samtidigt ska ta hand om ett litet barn?
Gregor från Ovanjord är första delen av fem i serien "Krönikan om Underjord". Den kom ut i USA 2003, d v s före Hungerspelstrilogin av samma författare. Hittills är de två första delarna utgivna på svenska och del 3 väntas komma ut hösten 2013.
Tipsat av: Kerstin på biblioteket i Signalfabriken den 8 oktober 2013