Gåtan Felicia Hill

Felicia försvann helt mystiskt i mörkret under bron. Vart tog hon vägen? Varför spanar hon på Adrian och springer sin väg när han kommer? Vad har hänt henne?

När Felicia kommer till klassen har Adrian plötsligt ingen lust att spela clown för att få bekräftelse. Han vågar säga nej till killkompisarnas dumheter. Han dras till den nya mystiska flickan med stort rött hårsvall och de blir snabbt kompisar. På väg hem från skolan kastar hon sig om halsen på Adrian i en portuppgång när en stor kille bränner förbi på värsta motorcykeln. Nästa dag är hon försvunnen – hon kommer inte mer till skolan och hennes hem har lämnats i en otrolig röra med dörren öppen som om det varit inbrott..
Adrian tycker att allt verkar mystiskt. Han är både orolig och nyfiken. Skolans kurator varnar honom, men Adrian kan inte sluta tänka på Felicia som fått honom att må så bra och börja spela gitarr igen. Så han dras in i en farlig historia bland kriminella och hemlösa i stadens underjordiska system. Det är spännande läsning om både unga och vuxna som har det svårt på olika sätt i snabbt deckartempo med överraskningar och ovisshet in i det sista.

 

 


 

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Sara Lafolie den 25 april 2012