Frost

När Grace är i tioårsåldern blir hon biten av vargar. Hon hade blivit dödad av vargflocken om det inte var så att en av vargarna motade bort de andra och på så sätt räddade Grace.

 Varje vinter återkommer vargarna, och Grace spenderar en stor del av sin tid utomhus, spanandes efter just den där vargen som räddade hennes liv. Ibland syns han i skogsbrynet och det gör Grace mycket lycklig. Åren går och Grace blir sjutton år och forfarande har hon kvar sin fascination för vargarna. När en kille i Grace skola, Jack, blir biten och dödad av några vargar växer hatet mot djuren i samhället.

I varannat kapitel får vi följa Grace och Sam – som är just den vargen som räddade Grace. Snart förstår vi att Sam ändrar skepnad; under vintern är han varg och under de varma månaderna är han människa, han är alltså någon slags varulv. Grace och Sam möts – och det är kärlek vid första ögonkastet förstås. Själva grundupplägget är inte så dumt tycker jag – men jag tycker att likheterna med twilight blir alltför störande. Grace påminner på många sätt om Bella - den lite blyga tjejen som aldrig gjort så mycket väsen av sig och som när kärleken slår till glömmer vänner och allt som tidigare varit viktigt. Sam ska liksom Edward föreställa vara en gentleman – och Grace får stå för passionen medan Sam är de mer avståndstagande. Men jag gillar själva miljön – kylan och skogen beskrivs fint.

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Karin Walterson den 18 september 2010