Flickan i de vindlande gångarna

Scary så det räcker

Det är lite scary för Hanna att återvända till Rydöbruk. Det är väl ett år sedan hon flyttade till Göteborg med sina föräldrar och därmed skildes från kompisarna Jonna och Sabina som hon tidigare umgicks med. Men värst av allt kanske det faktum att hon knappt har pratat med Janek. De är ju tillsammans! Eller kanske inte längre?
  Hanna vet inte riktigt hur det ligger till. Ska hon ringa upp honom. Säga att hon är tillbaks, nu under sportlovet. Hon avvaktar. Kanske bäst så. Bästa kompisen Jonna berättar att Janek spelar i ett band, att de har en ny sångerska, från Skåne. Långt svart hår, mascara kring ögonen.
  Parallellt med detta händelserna kring Linda Palm? Mördad, våldtagen, och ännu ingen gärningsman gripen. Kan det vara så att mördaren finns på skolan. Varför faller annars skolkatalogen ut från hyllan med ett visst uppslag utfällt? Och till råga på allt Olivia som ligger i koma på sjukhuset, efter att ha försökt begå självmord. Finns det ett samband mellan det hon gjort och Linda Palm?
  Detta är en hyllning till Twin Peaks! Moa Eriksson Sandberg ser till att kårarna av skräck fylls till övermått. Vem är mördaren? Jonna och Hanna resonerar fram och tillbaka, men kan ändå inte ringa in förloppet. Bättre går det faktiskt att ringa in Janeks känslor, också om fnurrorna hänger där på tråden och ställer till det. En riktigt bra uppföljare till första delen ”Den första flicka skogen möter”.

Målgrupp:

Tipsat av: Staffan Engstrand den 24 februari 2014