Finland i fokus/Teemana Suomi

Torsdag den 6/12 uppmärksammas Finlands självständighetsdag i biblioteket, Solna C. Det blir en inspirerande eftermiddag med föreläsningar, finsk musik, konst och kreativa verkstäder samt litteratur och mat från Finland!

12.00 - Jan Mosander, författare och journalist, berättar om sin högaktuella bok Bland spioner, kommunister och vapenhandlare. Jan blandar minnen från uppväxten i Finland, upplevelser från en spännande journalistkarriär och bilder av efterkrigstidens Europa. I samband med föreläsningen bjuds det på lunch i form av karelska piroger, finska rågmackor och äppelglögg. Obs anmälan!

13.00 - Musikkulturföreningen Kantele- och kalevalavänner spelar och berättar om kantelens plats i det finländska nationaleposet. I samband med det serveras kaffe och finska tårtor.

12.30 - Simo Brotherus, konstnär, leder en konstverkstad. För barn mellan 9-13 år, gärna med koppling till Finland, Obs anmälan!

Från 14.00 - öppen kreativ verkstad med finlandstema, finsk musik, litteraturtips, minnesljus och finlandsquiz för barnen.

Anmälan till lunchföreläsningen och konstverkstaden görs till anna.ribbing @solna.se eller via 08 734 27 41 senast 4/12.

Varmt välkommen till biblioteket, Solna C!

Teemana Suomi

Torstaina 6.12. Solnan kirjastossa juhlitaan Suomen itsenäisyyspäivää. Luvassa on inspiroiva iltapäivä, joka sisältää luentoja, suomalaista musiikkia, taidetta ja luovia työpajoja sekä suomalaista kirjallisuutta ja ruokaa!

12:00 - Jan Mosander
, kirjailija ja toimittaja, kertoo uudesta kirjastaan Bland spioner, kommunister och vapenhandlare. Kirjassa Jan käsittelee muistojaan Suomessa vietetystä lapsuudesta, kokemuksiaan jännittävästä journalismin urasta ja kuvia sodanjälkeisestä Euroopasta. Luennon yhteydessä tarjoillaan lounas, joka sisältää karjalanpiirakoita, suomalaista ruisleipää ja omenaglögiä. Huomaa ilmoittautuminen!

13:00 - Kantele ja Kalevalayhdistys soittaa kanteletta ja kertoo kanteleen merkityksestä Suomen kansalliseepoksessa. Konsertin yhteydessä tarjoillaan kahvia ja suomalaisia kakkuja.

12:30 - Simo Brotherus, kuvataiteilija, ohjaa maalaustyöpajaa 9-13-vuotiaille lapsille, joilla on yhteyksiä Suomeen. Ilmoittautuminen etukäteen!

Klo 14:00 alkaen - avoin luova työpaja, jonka teemana on Suomi: suomalaista musiikkia, kirjallisuusvinkkejä, muistolyhtyjä ja Suomivisailu lapsille.

Ilmoittautuminen lounasluennolle ja taidepajoihin sähköpostitse anna.ribbing  @solna.se tai puhelimitse 08 734 20 00 viimeistään 4.12.

Lämpimästi tervetuloa Solnan kirjastoon!

Skrivet av: Malin Östman den 21 november 2012