Familjen Bliss magiska bageri av Kathryn Littlewood

Magi och komik på bageriet.

Familjen Bliss magiska bageri av Kathryn Littlewood
Tänk dig doften av nygräddade bullar, muffins och kakor. Det är vad du möter när du öppnar dörren till familjen Bliss bageri. Så långt är det som det brukar vara. Vad kunderna inte vet är att när de ber om morotsmuffins eller snickerdoodles kan de få kärleksmuffins och sanningssägarkakor, allt efter vad bageriet tycker de behöver. För detta krävs en skicklig bagare med magiska krafter.
Rose hjälper sina föräldrar i bageriet och hämtar ingredienser runt hela stan och hon drömmer om att få baka till skillnad från hennes syskon som gör allt för att slippa. Rose får chansen när föräldrarna tvingas åka iväg en hel vecka. De ger henne en nyckel till ett hemligt källarförråd och ber henne vakta familjens magiska kokbok. Hon längtar efter att få sätta igång och prova sina egna magiska krafter. Men föräldrarna förbjuder henne att gå in dit.
Så fort föräldrarna åkt dyker en kvinna som kallar sig moster Lily upp. Henne har de aldrig hört talas om. Hon vill gärna hjälpa till i bageriet. Alla syskon blir genast förtjusta i henne och gör glatt allt hon ber dem om. Rose försöker hålla sig lite mer avvaktande, men det är inte lätt. Vad vill Lily egentligen och varför kan de inte berätta om Lily när föräldrarna ringer?
Nu börjar en vecka full av överraskningar och konstiga händelser. Rose och hennes bror Ty skriver i hemlighet av en del av recepten. Utöver ägg och mjöl kan det stå; Ta skenet från en månförmörkelse och grädda i en ugn het som sex flammor. Effekten låter inte vänta på sig, men det blir inte som syskonen tänkt. Plötsligt är hela stan upp och ner och alla kunder beter sig konstigt. Hur ska de göra allt rätt? Moster Lily blir allt mer nyfiken och envis. Måste de ta fram Den eviga sömnens dvärg?
Det är en magisk och rolig bok som jag tyckte om.

Kristin på Bibliotek Sundbyberg

Tipsat av: Kristin på bibliotek Sundbyberg den 8 mars 2013