Fader försvunnen

Ingen vet vad som hände Nuris far den där julen när han spårlöst försvann. Antagligen var det hans politiska motståndare som kidnappat och fört bort honom - men ingen vet säkert.

Nuri är tio år när hans mor helt oväntat dör. Den stora våningen i Kairo där familjen bor känns plötsligt tom och ödslig. Nuris pappa är en upptagen affärsman, en gång nära medarbetare till kungen, nu inblandad i hemliga politiska aktiviteter. Hemhjälpen Naima, som funnits i hemmet så länge Nuri minns, är den som tar hand om Nuri i vardagen.
En sommar ett par år efter mammans död är Nuri och hans pappa på semester i Alexandria. Där får Nuri syn på Mona - en ung självsäker kvinna i gul baddräkt. Nuri blir helt förtrollad av henne och tar genast kontakt. Det leder till att hans pappa bjuder Mona på middag. Inomkort är pappan och Mona ett par. Men Nuri är också förälskad i Mona!
Några år och många komplikationer senare ska Nuri, Mona och pappan fira juli Schweiz. Men pappan dyker aldrig upp. Han har försvunnit utan ett spår - en händelse som aldrig upphör att plåga Nuri.
Romanen är välskriven psykologisk roman som stegvis avtäcker alla dessa dramatiska händelser, och slutar med ett avslöjande av ännu en hemlighet som hör ihop med pappan och hemmet i Kairo.

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Anneli Lidström den 11 maj 2012