För pedagoger

Biblioteken i Solna erbjuder bland annat biblioteksbesök och bokprat för klasser, sagostunder för förskolan, pedagogfrukostar och mycket mer. Välkomna till biblioteken i Solna!

Grundskolan

Under grundskoletiden erbjuds alla elever minst två biblioteksbesök på biblioteken i Solna. Biblioteket bjuder in åk 1 och åk 4 för biblioteksinformation och bokprat. Om vill boka in din klass till ytterligare tillfällen är du välkommen att kontakta oss, vi tar emot er i mån av tid. För mer information eller bokning av klassbesök kontakta biblioteken i Solna.

Klicka här för att skaffa ett bibliotekskort. Du kan också skriva ut blanketten:

Brevet från bibblan

Börja prenumerera på "Brevet från bibblan" - ett nyhetsbrev för pedagoger i Solna.

Klicka här för att börja prenumerera på Brevet från bibblan

Förskolornas timme

Biblioteket i Solna centrum har öppet för förskolor kl. 9-10 på onsdagar och torsdagar. Ingen föranmälan och självklart finns personal på plats för att hjälpa dig och din förskolegrupp. På torsdagar kl. 9.30 hålls en kortare sagostund för de grupper som är på plats,varmt välkomna!

Sagostunder på Bergshamra bibliotek

Ungefär var tredje vecka vecka är det sagostund med olika teman på Bergshamra bibliotek för förskolegrupper. För mer information kontakta Bergshamra bibliotek.

Bibliotekskort för pedagoger

Alla pedagager i Solna kan få ett bibliotekskort att använda vid lån till skola och förskola. Lånetider är sex veckor.

Lekfulla läspåsar

På Bergshamra bibliotek finns lekfulla läspåsar att låna för förskolor. Läspåsarna är tänkta som inspiration för lek och läsning och finns med tolv olika teman. Påsarna lånas ut på Bergshamra bibliotek men kan också skickas till biblioteket i Solna centrum.

Bokcirkelböcker för barn

På Berghshamra bibliotek och på biblioteket i Solna centrum finns uppsättningar med bokcirkelböcker för barn. Det finns 10 exemplar av varje bok. Kontakta bibliotek för att låna böckerna.

På gång för barn och unga

 1. Regnbio

  När: Torsdag 27 juli 14:00 - 16:00

  Det spelar ingen roll om regnet öser ner eller solen skiner - alla väder är bra väder för att se på film! Varje torsdag fram till 3:e augusti visar vi film för barn från fyra år och uppåt i vuxens sällskap. 

 2. Res i tiden med Dan Höjer

  När: Tisdag 15 augusti 14:00 - 15:00
  Plats: Ulriksdalsskolans bibliotek Biblioteket i Solna centrum

  Träffa författaren Dan Höjer som besöker Ulriksdalsskolans bibliotek och berättar om sina böcker och om hur det är att vara författare.