Extra. En morgon stod hon bara där. Januari.

Det är första delen i en serie böcker om en kille och en tjej, om Pim-Pim och Extra.

Änglar, finns de? Eller är hon en vampyr?
Hur som helst är det något utöver det vanliga med henne. Det är alla i klassen överens om. Så heter hon också Extra. En morgon står hon bara där. Två dagar efter jullovet. Som fallen från himlen. 

Det är till en början bara Pim-Pim som ser henne. Han blir därför också speciell. Han blir Den Som Ser Henne. Han blir den Kallade och Utvalde.
Men att också förstå är något annat.
Vad är naturligt och vad är övernaturligt?
Finns det naturliga förklaringar till allt vi ser och är med om? 
Det vill vi gärna tro. Det vill även Pim-Pim.

Han går i fyran, femman, kanske sexan. Han bor tillsammans med sin mamma, som följde sitt hjärta och flyttade ihop med hans fotbollstränare Jesus. Den övergivne pappan har hästsvans och tatueringar. Pim-Pim träffar honom på helgerna. Skilsmässan var jobbig, men livet går vidare. Det blir inte alltid som man tänker sig. Men det kan bli bra ändå. På ett annat sätt.

Farmor finns där också. Hon är en före detta hippie, som är bekant med trollkarlen Malaki och kattmannen Pizarro i det gamla gula huset. Där visar det sig att det även Extra bor. Det blir både dramatik och vardag, äventyr och vanliga skoldagar. Man skulle kunna kalla det för magisk realism.

Pim-Pim funderar mycket över det mesta i livet. Lite långsamt skrider handlingen framåt. Det är inget fel med det. Sakta men säkert når vi klarhet efter klarhet. 

"En liten fjäder, ett litet vitt dun kom långsamt singlande från himlen, jag följde det med blicken medan det landade på marken bredvid Extra. Sedan såg jag på henne och skakade långsamt på huvudet.
- Änglar finns inte, viskade jag.
Men hon stod där framför mig i natten.
En ängel hade landat."

Fortsättning följer i boken " Extra. En ängel har landat."
Kanske trenden har brutits nu? Efter vampyrerna kommer änglarna?

 

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Johan på Hallonbergens bibliotek den 25 oktober 2011