En egen strand

Många drömmer om att fly vardagen för en egen strand på en egen ö mitt i ingenstans.

Systrarna Hanna och Judit ger sig iväg för att äntligen hitta sig själva. Det blir inte riktigt som de tänkt sig. De lämnar allt och ska äntligen få vila ut. Hanna har gått in i väggen och lämnar arbetet på socialkontoret och sin familj. Judith tar sitt avgångsvederlag och planerar resan som ska bli deras omstart i livet. Nu ska de finna sig själva och hitta tillbaka till varandra. Hur länge de ska stanna borta är en öppen fråga. Kanske är det för gott.
De njuter av kristallklart vatten och att bara behöva besöka byn på grannön för proviantering när de själva vill. Men deras tidigare liv vill inte släppa taget. Det visar sig vara ganska mycket som är ouppklarat mellan dem.

Boken är en frätande kritik på kärnfamilj- och familjerelationer. Den är samtidigt en fantastiskt bra skriven berättelse som suger tag i läsaren. Och den tvärvänder, inte bara en gång utan flera, på ett oväntat sätt. Slutet är som en deckare. Spännande till sista sidan. Tidigare har jag läst Hjärtblad av samma författare. Det är en historisk roman. Den är intressant på ett annat sätt och har också ett bra språk. En egen strand är som sagt något helt annat. Läs och upptäck den du också.

Tipsat av: Kristin Andersson, Sundbybergs bibliotek

Målgrupp:

Tipsat av: Solna Administratör den 10 januari 2014