Dyslexiveckan på Solna Stadsbibliotek

Vecka 41, 6-12 oktober är det dyslexiveckan! På Solna Stadsbibliotek är veckan fullspäckad av program och aktiviteter! Se programmet här!


Måndag 6/10 kl. 18.00

Dyslexivecka
- Författarbesök- Helena Bross
Helena har skrivit många lättlästa populära böcker för barn. Hon kommer att berätta om sitt författarskap, egna erfarenheter av läs- och skrivsvårigheter och vad vuxnas inställning kan betyda  för ett barn med
svårigheter att lära.  Programmet är för vuxna. 
Anmälan till: anmalanbiblioteket@solna.se
 
Tisdag 7/10 kl. 14-16 - Egen nedladdning – Drop in!
En möjlighet  för dig med läs- och skrivsvårigheter! Få ett eget konto för att kunna ladda ner talböcker direkt till din dator eller Smartphone. Under tisdagen kan du komma till biblioteket för att få konto utan att behöva boka tid för handledning. Är du under 18 måste målsman närvara.


Onsdag 8/10 kl. 09.00 - Pedagogfrukost  med Siv Rune
Speciallärare Siv Rune från Solna gymnasium
pratar om dyslexi ,hjälpmedel, lässtrategier,
stadier i läsutveckling, skriftsystem, utmaningar i olika ämnen för elever med dyslexi och alternativa verktyg. Programmet är för pedagoger i Solna Stad.  Vi bjuder på frukost!  Anmälan till: anmalanbibliotek@solna.se

Torsdag 9/10 kl. 14-16 - Egen nedladdning – Drop in!
En möjlighet  för dig med läs- och skrivsvårigheter! Få ett eget konto för att kunna ladda ner talböcker direkt till din dator eller Smartphone. Under torsdagen kan du komma till biblioteket för att få konto utan att behöva boka tid för handledning. Är du under 18 måste målsman närvara.

Skrivet av: Karin Tegréus den 23 september 2014