Du är ett geni

Ett litet trevligt familjedrama!

Du är ett geni. Inte låter det som någon märkvärdig titel på en bok. Men håll i er - det är faktiskt sant när jag säger att den här boken kan göra vem som helst lycklig. En tragikomisk familjesituation hotar att gå över styr. Det är tur att kloka Stewart finns.
  Nu har han en syster också - Ashley. Mycket kretsar kring henne i denna berättelse. De delar vartannat kapitel. Allt som inträffar beskrivs ur två perspektiv. Det är inte alltid de har samma uppfattning.
  Problemet är att Ashleys föräldrar har separerat. Och att Ashley inte känner sig särskilt bekväm med orsaken till föräldrarnas separation. Hennes som alltid stilige far har nämligen kommit ut som homosexuell. Ashley inser att om denna nyhet kommer ut bland hennes vänner på skolan, kommer hon  så som varande skolans hetaste flicka, att rasa kraftigt i populäritet.
  Stewart bakgrund är helt annorlunda. Hans högt älskade mor är död. Hans pappa har funnit nytt sällskap i Ashleys mamma. Till saken hör också att Stewart länge gått i specialskola - han bär på Aspbergers syndrom.
  Där den ene mörkar och döljer, vill den andre hitta närhet och förståelse. På detta vis utvecklar sig denna berättelse till att bli en historia om utanförskapets svåra tillkortakommanden, Ashley får känna på en del smällar, och så även Stewart. Men jag kan lova att båda går rikare ur denna omsorgsfullt och känsligt berättade historia.

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Staffan Engstrand den 10 september 2015