Douglas Foley

Habib goes angry!

Habib har det inte lätt. Vart har hans Paris tagit vägen? Ska hon komma hem till Sverige igen eller? Och vart har Zumo, hans hund, tagit vägen? Bara borta, helt plötsligt. Och när ska lillsyrran sluta tjata om att få vara med i hans popband? Det kanske inte blir något popband, förresten!
  Värst är det ändå att Paris dröjer. Habib vet inte hur han ska stå ut. För han har drömt en ond dröm om att Paris har blivit uppäten av en val, och att valen fångats av japanska valfångare, och förvandlad till sushi. Kan det vara så illa?
  Till sist får han ett livstecken, ett positivt besked, Paris familj ska komma tillbaka till Sverige, till Malmö. Han blir såklart glad, men känner också att han vill åka och hälsa på. Pengar till tågbiljett har han, så han sätter sig på tåget, under förevändning att han ska på fotbollsläger i Västerås.
  Resan blir en prövning för Habib, som inte vet någonting om vad ett ”chicken race” är för något. Nu får han lära sig att tåg kan bli stående, förarlösa längs spåret, också av den anledningen, inte bara på grund av höstlöv, snö och is.
  Douglas Foley kan sin sak. Han berättar tvärsäkert om Habibs bekymmer. Och det märks på texten att han själv har roligt när han gestaltar, vare sig det gäller konflikter med lillsyrran eller osäkerhet om var han har sin Paris. Njutbart så det förslår!

Målgrupp:

Tipsat av: Staffan Engstrand den 20 juli 2011