Den skräckslagne stekelsamlaren

Abbe hatar insekter. Ja, hon är livrädd för att komma i kontakt med äckliga kryp. Under ett sommarlov hos mormor och morfar i Istermyrträsk träffar hon stekelsamlaren Sven som i sin tur är livrädd för annat.

Sommarlovet  hos mormor och morfar i Istermyrträsk skulle vara helt underbart om det inte vore för att det kryllar av äckliga insekter där, både ute och inne. Mormor vill bota Abbes skräck för småkryp och introducerar henne för jobbarkompisen Sven. Han är superintresserad av att studera insekter (entomologi som det kallas med ett finare namn) och har en stekelsamling hemma i sitt hus. Abbe tycker lite synd om Sven som blivit lämnad av en kvinna. Hon bestämmer sig för att  fullända stekelsamlingen med Svens drömstekel lagom till hans 50-årsdag. Vänner och bekanta dras med i jakten och Abbe blir så engagerad att hon nästan inte märker hur hon övervinner sin insektsfobi. Samtidigt inser Abbe att Sven och andra vuxna är rädda för de mest enkla saker och hur vänner ganska lätt kan hjälpa varandra övervinna sina svårigheter.

Den skräckslagne stekelsamlaren är en klok bok om just detta att övervinna rädslor med hjälp av vänner - men mest av allt är den en rolig berättelse om sommarlov, kompisar, familj och kärlek. På köpet lär man sig lite om steklar också!

Målgrupp:

Tipsat av: Sara Lafolie den 30 mars 2011