Den sista sommaren

Louise försöker hitta något att göra på sommarlovet medan alla andra åker bort. Plötsligt har hon fått en tidningsrunda, blivit hundvakt och fått jobb på bageri.

Louise försöker hitta något att göra på sommarlovet medan alla andra åker bort. Plötsligt har hon fått en tidningsrunda, blivit hundvakt och fått jobb på bageri. Hon lyckas få ihop dagarna ganska bra. En dag har hon glömt ta med bajspåsen när hon rastar hunden och en lite yngre tjej lägger sig i. Tjejen dyker upp lite här och var där Louise är. Båda saknar föräldrar som ser dem och hinner med dem. Janas föräldrar har fullt upp med att vaka över Janas bror som ligger svårt skadad på sjukhuset.
Tillsammans flyr tjejerna vardag och verklighet på en hemlig utflykt. Efter det finns ingen väg tillbaka och ingen väg framåt. Jana förstår att från och med nu blir allt annorlunda som hon uttrycker det.
Det är en bok med mycket allvar och mycket som får dig att tänka efter. Samtidigt är den vacker på något sätt. Ibland hade jag lite svårt att hänga med vem av dem som berättade, men det löste sig.


 

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Kristin på Bibliotek Sundbyberg den 19 februari 2014