Den eviga platsen i ständig förändring

Många kommer till biblioteket dagligen, en gång i veckan eller mer sällan. Inte alla ser de små justeringar och ommöbleringar som ständigt görs för att få biblioteket till den dynamiska plats det faktiskt är.

Under årens lopp har Solna stadsbibliotek byggts om och inte minst möblerats om. Ibland har jag tagit med mig kameran för att fota mina kollegor. Många gånger även för att dokumentera utställningar eller evenemang. Vid dessa tillfällen har bibliotekts lokaler också fastnat på bild. Under de senaste åren har även biblioteken hunnit skaffa sig digitalkameror varför många bilder finns lagrade i våra gömmor.

Efter att ha tackat av ännu en kollega som gått i pension blev jag lite nostalgisk och gick hem för att leta upp fotokopior i albumen. Många av bilderna passade jag på att scanna av och spara för att ta med till arbetet. Har redan hunnit delge en del av dessa till mina arbetskamrater varav många blivit glatt överraskade. Tänk så man såg ut, kläder, glasögon och hur biblioteken såg ut.

Här följer några bilder från åren som gått....

Solna stadsbibliotek låneexp. 1998

Låneexpetionen under ombyggnationen 1998