Den blodröda manteln

Levande historisk berättelse.

I Bo R Holmbergs berättelser vimlar det av killar som hamnar i bekymmer. Berättelserna utspelar sig i nutid, men kanske ännu oftare i dåtid, typ föregående århundrade, ibland ännu längre tillbaks.
  Bo R Holmberg är en ypperlig gestaltare av flydda tider. Gärna med en yngling i huvudrollen. Så även i ”Den blodröda manteln”, andra delen i en planerad trilogi, vars första del utkom förra året: Ficktjuvens vän. I den första lärde vi känna Örn. Han hjälper sina bröder, när de stjäl. Detta går inte så bra. De blir tillfångatagna. Tack vare Örn kan de så småningom bli fria.
  Det är en fattigmiljö från norrland vi får oss beskrivet, i och kring en större kuststad. I den nya berättelsen har Örn, som givetvis är helt ointresserad av tjuveri, lämnat sina båda bröder, för att istället leta efter sin försvunne vän Marta, som han håller mycket av. Den hårt drabbande övermakten ställer under tiden till svåra bekymmer för den lätt kuvade befolkningen. 
 Boken har en nerv och en dramatik som gör att man slukar den. Örn för ordet, det är hans tankar och känslor vi får oss till livs. Språket är lättläst, utan att därför vara förenklat. Det är som vanligt en njutning att ta del av Bo R Holmbergs historieskrivning. En tredje och avslutande del är planerad senare under detta år!

Målgrupp:

Tipsat av: Staffan Engstrand den 2 februari 2016