De vinnande bidragen i novellskrivartävling om Bergshamra

Vem skriver bästa Bergshamranovellen, frågade Bergshamrabibliotekets vänner på affischer och i medlemsbrev hösten 2014.

Novellerna kunde handla om vad som helst och utformas hur som helst. Enda villkoret är att den handlar om, utspelas i, eller avspeglar Bergshamra. I början av januari 2015 hade hela 47 bidrag lämnats in.19 i kategorin unga upp till 18 år och 28 bidrag från vuxna. De varierade både till form och innehåll, men med siktet inställt på Bergshamra.

Juryn bestod av Leif Nylén, poet och kritiker, boende i Bergshamra, Gun Ekroth med mångårig erfarenhet av novellen som konstart genom sitt arbete på Sveriges Radio och Kerstin M. Lundberg. Lördagen den 21 februari presenterades pristagarna vid ett möte på biblioteket. Läs de vinnande bidragen och mer om arbetet med tävlingen här!

Skrivet av: Karin Tegréus den 15 juli 2015