De imperfekta

De imperfekta är en spännande och intrikat skildring av människor på en tidningsredaktion i Rom. Rivalitet, fula tricks, förälskelse, tristess… boken fångar verkligen allt som kan hända på jobbet.

Tom Rachman, född i London, uppvuxen i Kanada, debuterade 2010 med romanen De imperfekta. Rachman har arbetat på internationella nyhetsbyråer, som utrikeskorrespondent och som redaktör.
De imperfekta är uppbyggd kring de olika personer som arbetat eller arbetar på en engelskspråkig internationell tidning som grundas av en amerikansk miljonär 1954. Redaktionen sitter i Rom men korrespondenter finns i hela världen. Han anställer sina gamla vänner Betty och Leo för att driva den – och öser in pengar i projektet. Vad hans motiv är höljs i dunkel. 
Några av dem vars öden vi får följa genom decennierna är: Lloyd Burko, den avdankade frilansaren som numera försöker fuska ihop artiklar med hjälp av ytterst vaga informationer, Arthur Gopal som huvudsakligen skriver dödsrunor och ställs själv inför en katastrofal händelse, redaktionschefen Kathleen som mot sin rationella läggning försöker uppliva en gammal kärleksaffär. Romanen består egentligen av noveller som sammanfogas till en berättelse som pendlar mellan skratt och ett stort vemod, en berättelse om oss människor, hur vi kämpar med våra öden. Det finns inget givet slut, precis som i livet.

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Anneli Lidström den 28 december 2011