Dator och kopiering

På biblioteken i Solna finns datorer att låna, trådlöst wifi, kopiator och skrivare. Obs! De publika datorerna är tillfälligt avstängda, se info nedan.

Kopiator

På biblioteket i Solna centrum finns kopiatorn till höger om entrén. Det går att kopiera A4 och A3 i svartvitt eller färg.

Det går inte att skanna dokument på biblioteken.

Pris per kopia: A4 A3
Svartvitt 2:- 4:-
Färg 8:- 16:-


Vi kan tyvärr inte hjälpa till med kopiering för tillfället på grund av att vi vill minska risken för smittspridning av coronaviruset genom att hålla avstånd mellan varandra. Instruktioner för självhjälp finns. 

Trådlöst internet

Besökare på biblioteket i Solna centrum och på Bergshamra bibliotek kan surfa trådlöst med egna bärbara datorer som har trådlös anslutning. För att koppla upp dig väljer du ”Solna_Stad_Guest” under nätverksinställningar på din dator och klickar därefter på Anslut.

Skrivare

Vår nya utskriftslösning – Princh – är en användarvänlig lösning som ger dig möjlighet att skriva ut och betala från mobila enheter och internetuppkopplade datorer. Princh finns tillgängligt på biblioteket i Solna centrum och Bergshamra bibliotek. För att skriva ut på biblioteket i Solna C hemifrån via sidan print.princh.com anger du nedanstående skrivar-ID.

Solna C ID 102757

OBS! AVSTÄNGDA DATORER

Från och med fredag 27 mars är internetdatorerna avstängda vid biblioteken i Solna eftersom en nödvändig teknisk lösning saknas.

Du kan fortfarande skriva ut från din mobil eller egen, internetuppkopplad, dator via Princh. Vi kan tyvärr inte hjälpa till med utskrifter.

Bild på stationär och bärbar dator och mobil som beskriver med vilka enheter du kan skriva ut med genom utskriftssystemet Princh

Hur skriver man ut?

  1. Skriva ut från mobil och surfplatta
    Den nya utskriftslösningen finns tillgänglig för mobiltelefoner och surfplattor genom att du laddar ner gratis appen Princh från App Storeeller Google Play. För att komma igång se instruktionsvideon för hur man skriver ut: iPhone eller Android.

  2. Skriva ut från egen dator
    Du kan också skriva ut från din egen internetuppkopplade dator genom att besöka webbsidan print.princh.com. För att komma igång se instruktionsvideon för hur man skriver ut. För att hämta utskriften på biblioteket i Solna C anger du skrivar-ID 102757. För att hämta utskriften på Bergshamra bibliotek anger du  skrivar-ID 102771. Du behöver hämta din utskrift inom 24 timmar.

Pris per sida A4 A3
Svartvitt 2:- 4:-
Färg 8:- 16:-

Hur betalar man?
Med Princh kan du betala online direkt från enheten med bankkort.

För mer information om hur du skriver ut med Princh, besök princh.com.
Du kan också hitta information vid datorerna på biblioteket eller rådfråga personalen.

Datorer och utskrifter

Alla som vill kan använda en Internetdator på biblioteket i Solna Centrum och på Bergshamra bibliotek.

OBS! AVSTÄNGDA DATORER

Datorerna är för närvarande avstängda då en nödvändig teknisk lösning inte är på plats.

Biblioteket i Solna Centrum:

Datorerna på plan 1 kan användas upp till 2 timmar per dag. Dator 5 och 6 på plan 1 kan du boka manuellt i informationsdisken på plan 1, högst en vecka i förväg. Övriga datorer på plan 1 kan du inte boka i förväg.

Det finns också drop-in datorer på bottenplan, som du kan använda i 15 minuter. 

Den som vill använda släktforskardatorn på plan 3 kan boka den i informationensdisken på plan 1.

På samtliga datorerna finns officepaketet (2010). Bergshamra bibliotek

På biblioteket i Bergshamra finns tre drop-in datorer som kan användas upp till 2 timmar per dag. Det finns också en 15 minuters drop-in dator. 

OBS! AVSTÄNGDA DATORER, SE INFO OVAN.