Dator och kopiering

På biblioteken i Solna finns datorer att låna, trådlöst wifi och kopiator.

Kopiator

På biblioteket i Solna centrum finns två kopiatorer. Det går att kopiera A4 i svartvitt eller färg, men det finns inte möjlighet att kopiera A3-format eller skanna dokument. Kopieringskort köps på biblioteket. 

Kopieringskort kan köpas i följande valörer:
5 kopior: 10 kr
10 kopior: 18 kr
25 kopior: 40 kr
50 kopior: 80 kr
100 kopior: 150 kr

Pris per kopia:
A4 Svartvit -
2 kr
A3 Svartvit - 4 kr (endast utskrifter)
A4 Färg - 8 kr
A3 Färg - 16 kr (endast utskrifter)

På biblioteket i Bergshamra finns en kopiator. För närvarande finns endast kopieringskort för 10, 25 och 50 kopior, för pris se ovan.

Trådlöst internet

Besökare på biblioteket i Solna centrum och på Bergshamra bibliotek kan surfa trådlöst med egna bärbara datorer som har trådlös anslutning. För att koppla upp dig väljer du ”Solna bibliotek” under nätverksinställningar på din dator och klickar därefter på Anslut.

Datorer och utskrifter

Alla som har ett bibliotekskort på Solna stadsbibliotek kan boka en Internetdator på biblioteket i Solna Centrum och på Bergshamra bibliotek.

Biblioteket i Solna Centrum:

Du bokar själv dator i vårt bokningssystem. Enklast bokar du i bokningskiosken vid ingången på entréplan. 

Datorerna kan bokas upp till 2 timmar per dag. Du kan boka datorerna högst 1 vecka i förväg. Bokningen upphör att gälla vid mer än 10 minuters sen ankomst. På samtliga datorerna finns officepaketet (2010). Det finns också drop-in datorer. De är inte bokningsbara och kan användas upp till 15 minuter. 

Utskrifter kostar 2 kr per sida.

Den som vill använda släktforskardatorn kan boka den i informationen på plan 1.

Bergshamra bibliotek

På biblioteket i Bergshamra finns tre drop-in datorer som kan användas upp till 2 timmar per dag. Det finns också en 15 minuters drop-in dator. Utskrifter kostar 2 kr per sida och är endast svartvitt.