Dator och kopiering

På biblioteken i Solna finns datorer att låna, trådlöst wifi, kopiator och skrivare. Obs! De publika datorerna är tillfälligt avstängda, se info nedan.

Kopiator

På biblioteket i Solna centrum finns två kopiatorer. Det går att kopiera A4 och A3 i svartvitt eller färg.

Det går inte att skanna dokument på biblioteken.

Kopieringskort köps på biblioteket i följande valörer:

5 kopior: 10 kr (räcker till 5 svartvita kopior)
10 kopior: 18 kr (räcker till 10 svartvita kopior)
25 kopior: 40 kr (räcker till 25 svartvita kopior)
50 kopior: 80 kr (räcker till 50 svartvita kopior)
100 kopior: 150 kr (räcker till 100 svartvita kopior)

Pris per kopia:
A4 Svartvit -
2 kr
A3 Svartvit - 4 kr 
A4 Färg - 8 kr 
A3 Färg - 16 kr 

Obs! Korten gäller endast för kopiering, ej för utskrift.

På biblioteket i Bergshamra finns en kopiator. För närvarande finns endast kopieringskort för 10, 25 och 50 kopior, för pris se ovan.

Vi kan tyvärr inte hjälpa till med kopiering för tillfället på grund av att vi vill minska risken för smittspridning av Coronaviruset genom att hålla avstånd mellan varandra. Instruktioner för självhjälp finns. 

Trådlöst internet

Besökare på biblioteket i Solna centrum och på Bergshamra bibliotek kan surfa trådlöst med egna bärbara datorer som har trådlös anslutning. För att koppla upp dig väljer du ”Solna_Stad_Guest” under nätverksinställningar på din dator och klickar därefter på Anslut.

Skrivare

Vår nya utskriftslösning – Princh – är en användarvänlig lösning som ger dig möjlighet att skriva ut och betala från mobila enheter, bärbara datorer och bibliotekets datorer. Princh finns tillgängligt på biblioteket i Solna centrum och Bergshamra bibliotek.

OBS! AVSTÄNGDA DATORER

Från och med fredag 27 mars är internetdatorerna stängda vid biblioteken i Solna.

Detta beslut är fattat för att skydda våra besökare från smittspridning i samband med utbrottet av virusinfektionen Corona (covid-19).

Du kan fortfarande skriva ut från din mobil och egen bärbar dator via Princh på Bergshamra bibliotek (Biblioteket i Solna centrum är tillfälligt stängt). Vi kan tyvärr inte hjälpa till med utskrifter.

Bild på stationär och bärbar dator och mobil som beskriver med vilka enheter du kan skriva ut med genom utskriftssystemet Princh

Hur skriver man ut?

 1. Skriva ut från mobil och surfplatta
  Den nya utskriftslösningen finns tillgänglig för mobiltelefoner och surfplattor genom att du laddar ner gratis appen Princh från App Storeeller Google Play. För att komma igång se instruktionsvideon för hur man skriver ut: iPhone eller Android.

 2. Skriva ut från egen laptop
  Du kan också skriva ut från din egen laptop genom att besöka print.princh.com webbsida. För att komma igång se instruktionsvideon för hur man skriver ut.

 3. Skriva ut från bibliotekets datorer
  Utskriftsfunktionen på bibliotekets datorer fungerar på samma sätt som tidigare och du kan göra egna inställningar som t ex antal sidor och färg. För att komma igång se instruktionsvideon för hur man skriver ut.

  Priser
  A4 Svartvit- 2 kr
  A4 Färg- 8 kr

  Hur betalar man?
  Med Princh kan du betala online direkt från enheten med bankkort.

  För mer information om hur du skriver ut med Princh, besök princh.com.
  Du kan också hitta information vid datorerna på biblioteket eller rådfråga personalen.

Datorer och utskrifter

Alla som vill kan använda en Internetdator på biblioteket i Solna Centrum och på Bergshamra bibliotek.

OBS! AVSTÄNGDA DATORER

Från och med fredag 27 mars är internetdatorerna stängda vid biblioteken i Solna.

Detta beslut är fattat för att skydda våra besökare från smittspridning i samband med utbrottet av virusinfektionen Corona (covid-19).

Du kan fortfarande skriva ut från din mobil och egen bärbar dator via Princh på Bergshamra bibliotek (Biblioteket i Solna centrum är tillfälligt stängt). Vi kan tyvärr inte hjälpa till med utskrifter.

Biblioteket i Solna Centrum:

Datorerna på plan 1 kan användas upp till 2 timmar per dag. Dator 5 och 6 på plan 1 kan du boka manuellt i informationsdisken på plan 1, högst en vecka i förväg. Övriga datorer på plan 1 kan du inte boka i förväg.

Det finns också drop-in datorer på bottenplan, som du kan använda i 15 minuter. 

Den som vill använda släktforskardatorn på plan 3 kan boka den i informationensdisken på plan 1.

På samtliga datorerna finns officepaketet (2010). Bergshamra bibliotek

På biblioteket i Bergshamra finns tre drop-in datorer som kan användas upp till 2 timmar per dag. Det finns också en 15 minuters drop-in dator. 

OBS! AVSTÄNGDA DATORER, SE INFO OVAN.