Chocolat

Duka fram delikata chokladbitar och mys i soffhörnet!

Det var i Lasse Hallström film "Chocolat" jag för första gången hörde talats om blandningen choklad och chilli, som nu finns i en av mina favoritchokladkakor. Som alltid har Hallström lyckats sätta sin egen prägel på denna filmatisering av  Joanne Harris bok Choklad. Än har jag inte läst boken, men den finns förstås att låna på Solna stadsbibliotek.

Filmen berättar en varmhjärtad historia. Den handlar om kärlek (naturligtvis!), tolerans och att stå för sådant man tror är renhjärtat och gott, men också om att njuta av enkla nöjen i livet, som en god måltid med vänner eller just choklad. Lasse Hallström fångar historien med utsökta nyanser och med en glimt i ögat. Skådespelarna, flera av mina personliga favoriter som Juliette Binoche och Johnny Depp, gör förträffliga insatser. Filmen nominerades till fem Oscars, Bästa film, Kvinnlig huvudroll (Juliette Binoche), Kvinnlig biroll (JudiDench), Bästa originalmusik och Bästa manus grundat på tidigare publicerat material.

Du kan läsa och se mer om regissören Lasse Hallström och skådespelarna Juliette Binoche, Lena Olin, Judi Dench, Johnny Depp och Alfred Molina på följande webbplatser på Internet:

The Internet Movie Database

Svensk Filmdatabas

 

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Christina Blomberg den 13 april 2011