Break

Break är tredje delen i Eva Sussos serie om det dansglada och dansgalna gänget.

Nu är det bara tre veckor kvar till Nordiska Streetdancefestivalen. Nervositeten i gänget ökar. Melina tycker inte att de andra satsar tillräckligt hårt. Hon vill att Funk´it ska ta hem det här. Och vad är det för hemlighet Rafael bär på? Hans och Melinas kärlek är ju så stark…

Terese kämpar för att lära sig alla moves. Hon kom sist till gruppen och har dansat balett tidigare, break är lite annorlunda. De andra tycker att hon är en överklasstjej som inte platsar. Jobbigast har Marko. Kan han fortsätta vara kompis med Melina, är han intresserad av Terese eller vill han helst hänga med Rami? Det blir inte lättare för gänget när deras tränare Kian måste hoppa av.

Det här är en bok med bra driv. Man måste inte vara dansintresserad för att gilla den, men det är förstås ett extra plus. Du får massor med musiktips på köpet. De fyra huvudpersonerna kommer omväxlande till tals. De är ett skönt, om än lite omaka, gäng med alla vanliga tonårsproblem och funderingar om livet. Eva Susso fångar den rätta stämningen i dagens Stockholm. Boken har av förlaget beskrivits som 2000-talets Fame. Själv tänker jag på de battles som brukar vara i Vita bergsparken varje sommar och på Bounce.  De två första delarna heter Street och Funk.

Kristin på Sundbybergs stadsbibliotek

 

Målgrupp:

Tipsat av: Solna administratör den 10 mars 2011