Läsa på andra sätt

Det finns många olika sätt att läsa på. Boken kommer är en service till dig i Solna som inte själv kan komma till biblioteket, på grund av långvarig sjukdom eller funktionsnedsättning. Om du har ett läshinder kan du använda Egen nedladdning och ladda ner talböcker till din egen dator, platta eller mobiltelefon.

Boken kommer

Om du inte kan besöka biblioteket på grund av långvarig sjukdom eller funktionsnedsättning kan du som bor i Solna anlita Boken kommer. Böcker och annat biblioteksmaterial körs då hem till dig regelbundet utan kostnad. 

Du kan till exempel låna romaner, faktaböcker, memoarer, böcker på andra språk, lättlästa böcker eller storstilsböcker. Kan du inte läsa vanliga tryckta böcker finns det ett stort sortiment av talböcker att låna.

Talböcker finns inästa på Daisy (cd-rom). För att lyssna på Daisy behövs en dator med ett läsprogram eller en särskild talboksspelare. Du kan låna en talboksspelare tillfälligt på biblioteket.

Fråga efter Boken Kommer på biblioteken i Solna.

Egen nedladdning

Egen nedladdning är en tjänst som gör det möjligt för dig som har ett läshinder att ladda ner talböcker direkt från Myndigheten för tillgängliga medier, MTM:s webbsida. På så sätt får man tillgång till mer än 100 000 talböcker när som helst på dygnet. Det lokala biblioteket registrerar låntagaren för tjänsten Egen nedladdning. 

Ring och boka en tid så registrerar vi dig. Är du under 18 år behöver du komma i målsmans sällskap. 

Mer information om att läsa på andra sätt finns på Myndigheten för Tillgängliga medier.