Biblioteket i Solna centrum stänger tillfälligt/The Library in Solna Centrum will close temporarily

Folkhälsomyndigheten bedömer risken för smittspridning av coronaviruset som mycket hög. För att minska spridningstakten fattade regeringen beslut den 27 mars om att allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 50 deltagare inte får hållas i landet. Beslutet blir normerande även för beslut om andra verksamheter i samhället.

Med anledning av detta stänger Solna stad tillfälligt biblioteket i Solna centrum från och med söndagen den 29 mars.

Bakgrunden till beslutet är att besöksantalet i biblioteket ligger på över 100 besökare i timmen. Beslutet gäller tills vidare.

Läs mer om påverkan på olika verksamheter i Solna stad.

ENGLISH

The Library in Solna Centrum will close temporarily

The public health authority (Folkhälsomyndigheten) has assessed the risk of spreading the corona virus as very high.  On the 27th of March, the Swedish Government declared that to reduce the rate of infection, public gatherings of more than 50 people will not be permitted.

This decision applies to all public gatherings including libraries and as such, the City of Solna has decided to temporarily close the library in Solna Centrum.

This decision is based on our current statistics that show that we have over 100 visitors per hour.  The library will be closed from Sunday the 29th of March until further notice.

den 28 mars 2020