Autografjägarna

Inte alltid lätt att samla autografer!

Malva Lindqvist har börjat samla på autografer. Sin egen är hon rätt nöjd med. Hon har skrivit den säkert 100 gånger. Fast i ett autografblock vill man ju ha andras autografer. Helst kända personers. Sin pappas kan man ju både ha och mista. Han skryter med att han varit med i ett frågeprogram på TV4. I en minut!
  Nu jagar Malva sångaren Dinos autograf. Hon har inte biljett till konserten, så hon får stå vid sceningången och vänta. Tyvärr regnar det. Då kommer hon på idén att smyga in i logen. Gissa om hon blir överraskad när plötsligt Dino själv i egen hög person dyker upp där. Men hinner hon plocka en autograf? Icke. Hon springer och gömmer sig i hans garderob.
  Tyvärr har Malva en klasskompis på skolan som är mycket bättre på att samla autografer än hon själv. Han heter Marius och har massor av kända namn i sitt block. Nu gäller det att plocka det kända fotbollsproffset Goran Gombrovic på en autograf. Men vem av dem ska hinna först?
  Andreas Palmaer är helt grym på att berätta snabbt och enkelt och medryckande om hur Malva och Marius tävlar om att bli först att plocka Goran på hans namnteckning. Malva tänker ut möjliga situationer där hon ska kunna träffa honom, men Marius är lika smart. De blåser varandra på den ena möjligheten efter den andra, tills de kommer på den geniala möjligheten att samarbeta. Fast det behöver inte bli lättare för det!
  Lättsamt berättat, med mycket humor och värme, om Malva och Marius som brinner för sitt intresse!

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Staffan Engstrand den 1 oktober 2014