Aomanjuskogen

Inspiration inför Mangaskolan!

En ung man, Soichi, är omgiven av väsen och andar i en förtrollad skog, Aomanjuskogen. Där hamnar olika varelser nästan ödesbestämt och deras liv får en avgörande vändning.

Gulis är en övergiven höna som inte längre litar på människor. Hon får hjälp av Soichi att hitta tillrätta, men även av flera andra väsen och hjälpandar.

Soichi kan tillkalla dessa väsen i Aomanjuskogen, och höra deras historier. En besviken sten-ande som vill bli en gud, får hjälp av bokanden Momoka och Soichi att förverkliga sitt öde. Detta för att senare utföra det som tidigare misslyckades, nämligen att uppfylla önskningar. Den lilla sten-anden lyckas till slut: Yohei, pojken som hade bett sten-anden om att få sin önskan uppfylld, har nu fått flera kompisar.

Vi får även höra hur Aomanjuskogen har kommit till, en historia som berättas av en gammal man i ett skolbibliotek. Det verkar finnas två världar, en innanför skogen, där djur, människor och andar kan prata och den ”vanliga” världen utanför. Övergången mellan dessa är nästan som att falla i en dröm.

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Solna Administratör den 7 augusti 2013