Sommarlov på Biblioteken Solna

Det händer en massa roliga grejer på biblioteken i Solna under sommarlovet!

Sommarläsning

Bok:Järnulven:2021 Bok
Av: Pettersen, Siri
Hylla: uHce
Förlag: BW
Resurstyp: Fysiskt material
Juva hatar blodläsare. Juva är själv av blodläsarsläkt, men har svurit att aldrig bli en av dem. Men när familjen hotas dras Juva in i jakten på blodläsarnas arv: en mörk hemlighet som en gång förändrade världen och som kan komma att göra det igen. För att överleva måste hon konfrontera barndomsminnet som hon har kämpat hela livet för att glömma, den gången hon såg djävulen./Btj.
Bok:Springa och äta:2021 Bok
Av: Cotterill, Jo
Hylla: uHce
Förlag: Argasso
Resurstyp: Fysiskt material
Bästa vänner, tredje boken. Hani har ägnat hela sitt liv åt att träna för att bli en bra löpare, precis som sin kända mormor. Men tänk om det inte är hennes dröm längre? Träningen börjar alltmer kännas som en tråkig plikt, och tanken på att dra på sig löparskorna får henne bara att må dåligt. Och snart hittar Hani ett sätt att trösta sig på, något som hon döljer noga för både sina vänner och alla andra./Btj.
Bok:Lämnad kvar:2021 Bok
Av: Frey-Skøtt, Emma
Förlag: Hegas
Resurstyp: Fysiskt material
David känner mer och mer att hans attityd kommer i vägen för de relationer han försöker ha. Det är som att han inte kan låta bli att förstöra för sig själv. Vad hände egentligen mellan honom och Leni som gör att han inte kan låta bli Moa? Trots att Moa är Lenis bästa kompis. Trots att Davids bästa kompis Sebbe är kär i Moa. Trots att han inte vill bli som sin mamma, en som lämnar och sviker. Lättlsät./Btj.
Bok:Innebandypiraterna - säsong X:2020 Bok
Av: Dahlgren, Sölve
Utgivningsår: 2020
Förlag: Dahlgrens förlag
Bok:Vem har sagt något om kärlek?:2021 Bok
Av: Ali, Elaf
Förlag: R&S
Resurstyp: Fysiskt material
En skildring av hur ett hedersstyrt liv i Sverige kan se ut. En direkt inblick i de förhållningsregler och förbud som präglade författarens uppväxt, och som ingen av klasskompisarna kände till eller fick veta någonting om. Minnena av ett dagligt förtryck som utövades av de människor som stod henne allra närmast./Btj.
Bok:Nu vet jag vem du är:2020 Bok
Av: Lilja, Ylva