5:an - Sommarläsning

5 tips på somrig semesterläsning.

Jellicoe Road - En bok som har fått många välförtjänta hyllningar. Den är, förutom att vara en totalt omvälvande läsupplevelse, till på köpet väldigt somrig, med blommor, grönskande träd och trädkojor. Ett måste som sommarläsning! Läs mer om Jellicoe Road här.

Cirkeln & Eld - Del ett och två i den brillianta Engelsfors-trilogin (del tre kommer tyvärr inte ut förrän 2013) om några mer eller mindre motvilliga tonårshäxors kamp mot ondskan. I del två är sommarlovet över och skolan börjar om, men värmen vill inte riktigt släppa taget. Sträckläs och Rys! Läs mer om Cirkeln här och Eld här.

Mycket mer än så - En riktigt härlig, tjock sommarbok om det komplicerade arbetet med att hitta sig själv, och andra, bakom alla förutfattade meningar, förväntningar och krav. Den utspelar sig i Colby, som verkar vara den ultimata sommarlovstaden! Komplett med strandpromenad vid kusten där snyggingar cyklar omkring i flip-flops, en udde där ungdomarna har fest varma sommarkvällar och en restaurang med helt perfekta lökringar. Sträckläs i solstolen och dröm dig bort! Läs mer här och här.

Jag är tyvärr död och kan inte komma till skolan idag - Hur är det att vara ung och bo i en liten stad där alla känner alla, och plötsligt börja ifrågasätta de oskrivna reglerna för hur man bör bete sig för att anses normal? En rolig och viktig bok som utspelar sig på ett somrigt Öland. Läs mer här.

Från loppis till salong - Om du mot förmodan blir trött på att bara läsa och blir sugen på något mer praktiskt rekomenderas denna urtjusiga bok! Här får du bland annat tips på vad du kan göra av alla de där burkarna du var tvungen att köpa på senaste loppisrundan, men som du inte hittat någon riktig plats för - ännu! Kolla om boken finns inne här.

 

 

 1. Jellicoe Road

  Av: Marchetta, Melina
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 2012
  Klassifikation: Skönlitteratur översatt från engelska
  Finns som: Bok
 2. Cirkeln

  Av: Strandberg, Mats
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 2011
  Klassifikation: Svensk skönlitteratur
  Finns som: Bok
 3. Eld

  Av: Strandberg, Mats
  Språk:
  Svenska
  Klassifikation: Svensk skönlitteratur
  Finns som: Bok
 4. Mycket mer än så

  Av: Dessen, Sarah
  Språk:
  Svenska
  Klassifikation: Skönlitteratur översatt från engelska
  Finns som: Bok
 5. Från loppis till salong

  Av: Magntorn, Ida
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 2012
  Klassifikation: Teknik, Industri, Kommunikationer
  Finns som: Bok

Målgrupp:

Taggar:

Skrivet av: Elin Sundström den 8 juni 2012