Biblioteket i Solna centrum

Biblioteket ligger mitt i Solna centrum och består av tre våningsplan.

På bottenplanet har vi reception, barnavdelning, ungdomsavdelning samt tidningar och tidskrifter. Det är också här du lånar och lämnar dina böcker. På bottenplan finns även "Vardagsrummet" och "Lilla Lila" - rum där vi ofta tar emot grupper som förskoleklass och årsklass 4 och 7 för biblioteksvisningar, bokprat, har aktiviteter samt fredagsmys och författarbesök med mera.

På plan ett finns vuxeninformation samt skönlitteratur och faktaböcker (avdelning A till N) för vuxna. Både på svenska och andra språk. Här finns också ljudböcker och Daisy-talböcker.

På plan två finns faktaböcker (avdelning O till X), musik, en tyst läsesal och studierum. Här finns också Solnarummet med Solnalitteratur, Kylbergsrummet och Artur & Maria-rummet där vi har ibland föreläsningar och andra aktiviteter för vuxna.

Biblioteken i Solna har en biblioteksplan. Läs hela planen här:  Biblioteksplan_2017-2023_reviderad2020.pdf

Information om tillgänglighet på biblioteket i Solna centrum

Biblioteket ligger på gatuplan, ramp behövs ej
9 meter till entréreception
Dörröppnare
Handikapparkering finns utanför biblioteket.
Hörslinga finns installerad i Kylbergsrummet
Till våning ett och två finns hiss: 90 b*120 d*220h