Romsk läsambassad

Solna stadsbibliotek har tillsammans med 17 andra bibliotek i Sverige utsetts till Romsk läsambassad av Kulturrådet. Syftet med att utse romska läsambassader är att uppmuntra folkbiblioteken att se över sin verksamhet kring minoriteten romer och nationella minoriteter. Bagir Kwiek, romsk läsambassadör, säger så här:

– Jag vill uppmuntra bibliotek att vara en arena där romer kan få utforska och upptäcka sin identitet, språk och kultur. Och jag vill att majoritetssamhället blir nyfiket på den rika romska kulturen och litteraturen.

Under påsklovet 2021 delar vi ut påsk-kassar till barn innehållande pyssel och en barnbok med romskt tema.